Alcor Zest D714I teszt

1

Legújabb tesztalanyunk az Alcor Zest D714I olcsó tablet, ami kb. 25 ezer Ft-os árához képest igen jól teljesít. Ha ebben az árkategóriában keres valaki tabletet így karácsony előtt, akkor mindenképpen olvassa el tesztünket!

Alcor-Zest-D714I-teszt

Kezdjük is az Alcor tablet egyik meglepően jó részével, és ez nem más mint a kijelző. Egy 7 colos IPS megjelenítőt kapunk, ami 1024×600 képpont felbontással bír. A színei szépek, és a betekintési szög szinte 180 fokos. Ebben az árkategóriában a legtöbbször csak 800×480-as TFT-s kijelzővel szerelt tabletekkel találkozunk, így mindenképpen örülünk neki, hogy az Alcor-nál adtak erre. A másik figyelemreméltó tulajdonsága a készüléknek a szálcsiszolt alumínium ház, amivel igazi minőségi érzetet kelt. Persze emiatt kicsit nehéz is a tablet, de ez nem zavaró. A készüléken három gomb van (bekapcsoló és hangerő gombok), és mind oldalt helyezkedik el. Ezek nyomáspontja stabil, egyáltalán nem lötyögnek.

Alcor-Zest-D714I-hatlap

Az Alcor Zest D714I lelkét a Rockchip RK3028-as chipset adja. Ez egy kétmagos 1GHz-es Cortex-A9-es processzort és egy PowerVR SGX540-es grafikus chipet takar, amit 1GB RAM egészít ki. A harver viszonylag gyenge, így komoly teljesítményre ne számítsunk, de ebben az árkategóriában nem is találunk jobbat. Használat során azért nem vall szégyent a tablet. A menürendszer megfelelően gyors, nagyobb megakadások nincsenek, és az alkalmazások elindítására sem kell sokat várni. A gyári böngésző is teszi a dolgát, és a szép kijelzőnek köszönhetően jól olvashatóak a weboldalak. A görgetésnél és a nagyításnál persze előfordulnak kisebb akadások, de összességében azért meg vagyunk vele elégedve.

Alcor-Zest-D714I-kijelző

A tablet jól kezeli a filmeket, és elboldogul a 720p-s felbontással is. A komolyabb játékokról azonban le kell mondanunk, ugyanis a PowerVR SGX540-es GPU már nem egy mai darab. Az egyszerűbb játékok azért még jól futnak (pl Angry Birds stb.), és egy-két szebb játékkal is megbirkózik a tablet, ilyen például a Need For Speed: Most Wanted.

NFS-Most-Wanted-Alcor-tablet

Két kamerát kapott a Alcor Zest D714I. A hátsó egy 2MPx-es, az első pedig egy 0.3MPx-es. Ezek minősége nem túl jó, de videótelefonálásra azért jól jöhet az első kamera. A készülék 4 vagy 16 GB háttértárral szerelt változatban kapható. Bármelyiket is válasszuk, lehetőségünk van MicroSD-vel bővíteni, de akár pendrive-ot is csatlakoztathatunk a tablethez az USB OTG funkció segítségével. Az akkumulátor nem túl izmos, kb. 3 órát bír ki egy feltöltéssel, de ez sajnos az összes olcsó tabletre jellemző általánosságban.

Alcor-Zest-D714I-tablet

Összességében teljesen meg voltunk elégedve az Alcor Zest D714I-vel. Az árkategóriájában az egyik legjobb vételnek számít, és talán ez a legolcsóbb tablet, amit még ajánlani merünk megvételre. Nagyon tetszett a kijelző, és a minőségi kivitel, hátránykén pedig csak a nem túl jó akkuidőt lehet megemlíteni, de ebben az árszegmensben a többi tablet sem bírja tovább. A 4GB-os verzió ára 25 ezer Ft, a 16GB-os pedig kb. 30 ezer Ft-ba kerül, és így mindkét változat nagyon jó vételnek számít.

Alcor-Zest-D714I-tartozekok

Az Alcor Zest D714I készüléket az Expert Zrt. biztosította. Nyomj egy lájkot, ha tetszett a cikk! :)

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<b>Töltsd ki a biztonsági mezőt is!</b> *