Cube iWork8 – olcsó tablet Androiddal és Windowszal

Egyre több dual bootos tablet kerül piacra mostanában, ami nem véletlen, hiszen egy rendkívül érdekes és hasznos dologról van szó. Egész pontosan ez azt jelenti, hogy két operációs rendszer is van a készüléken, és a bekapcsolásnál eldönthetjük, hogy melyiket szeretnénk használni. Így mindkét OS előnyieit megkapjuk.

cube-iwork8-4

A Cube iWork8 is egy ilyen táblagép, hiszen Android 4.4-et és Windows 8.1-et is képes futtatni. A készülék egyébként hardveresen egy korrekt masina, nézzük, hogy miket is tud pontosan.

cube-iwork8

A tablet egy 8 colos, 1280×800 pixeles IPS kijelzővel bír, ami egy elfogadható felbonás ezen a méreten. Persze vannak már sokkal élesebb és szebb megjelenítők, de az árkategóriájában verhetetlen a Cube tablete.

cube-iwork8-2

Hardveres téren sem lehet panaszunk, hiszen a négymagos, 64 bites, 1.8 GHz-es Intel Z3735F processzor hajtja a készüléket, ami gyorsan és zökkenőmentesen képes működtetni mindkét rendszert. Jó szolgálatot tesz a 2 GB RAM is, az adataink tárolásában pedig a 32 GB-os belső tároló lesz segítségünkre, ami ráadásul tovább bővíthető MicroSD kártyával.

cube-iwork8-3

Két kamerát is kapunk, amik egyaránt 2 megpixeles felbontással bírnak, ez nem túl acélos, de egy tablet nem is fényképezésre való. Az akksi 3300 mAh-s, ami lehetne több is, talán ez a legnagyobb gyengepontja a készüléknek. A gyártó szerint ez 3 óra folyamatos filmezésre elég.

A tablet legérdekesebb pontja nem más, mint az ára, hiszen a Gearbest oldalán például már 100 dollárért megvásárolható a készülék, ami nem pénz egy ilyen sokoldalú eszközért. Persze ha hazánkból rendelünk, akkor az ÁFA-val is számolni kell, de még így is egy filléres készülékről beszélhetünk.

Hogy tetszik a Cube tablete?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<b>Töltsd ki a biztonsági mezőt is!</b> *