Alcor Zest Q933RS teszt

2

A retina kijelzős Apple iPad sok más gyártót is megihletett, így elég széles a választék a nagy felbontású, 9,7 colos Androidos tabletek körében. Ezek közül most az Alcor Zest Q933RS készüléket vesszük közelebbről szemügyre, ami egyébként szinte teljesen megegyezik a Zest Q933R típussal.

Alcor Zest Q933RS

Először is nézzük a külsőségeket. A tablet egy igazán komoly kijelzőt kapott, ugyanis a 9,7 colos panel retina felbontással rendelkezik, ami 2048 x 1536 pixelt jelent. Ez nagyjából másfélszer annyi képpont, mint amennyi egy full HD-s kijelzőben van, így nem kétséges, hogy a kép tűéles, az IPS technológiának köszönhetően pedig a betekintési szögek és a színek is rendben vannak. A maximális fényerőre sem lehet panasz, mivel jól látható a kijelző akár napfényben is. A beállítható tartomány viszont elég kicsi, azaz nem tudjuk túlságosan levenni a fényerőt, pedig néha a minimális értéknél még kevesebb is elég lenne. (pl. esti olvasáshoz).

Alcor Zest Q933RS hatlap

Az Alcor Zest Q933RS a cég GEM szériájának a tagja, és egy szálcsiszolt alumínium házzal rendelkezik. Ez igen masszív külsőt eredményez, ami persze elég komoly súllyal is jár, ugyanis több mint fél kilót nyom a készülék. Az összeszerelés nem hagy maga után kívánni valót, nagyon egyben van a tablet, nem recseg-ropog sehol.

Alcor Zest Q933R tablet

Hardver tekintetében is rendben van a tablet, ugyanis a már jól ismert Rockchip RK3188 chipset hajtja, ami négymagos 1,6GHz-es Cortex-A9-es processzorával és Mali-400MP4-es grafikus gyorsítójával igen jól teljesít. A nagy felbontás sem jelent gondot a legtöbb esetben, ugyanis sokszor tapasztaltuk már, hogy az RK3188-as simán elboldogul a retina kijelzővel is, ha pedig akadozik a rendszer, akkor a rosszul optimalizált szoftver hibája. Az Alcor Zest Q933RS tesztkészüléken a gyári főképernyő kicsit akadozva működött, de letöltöttük a Nova Launcher-t, amivel már nem volt ilyen probléma. Általánosságban gyorsan működik a rendszer, a programok szinte azonnal elindulnak, és a 2GB RAM-nak köszönhetően akkor sem lassul be a készülék, ha több alkalmazás is fut egyszerre.

Alcor Zest Q933RS kijelzo

A böngészés kellően gyors az alapértelmezett Android böngészővel is, de természetesen több ingyenesen letölthető alternatíva is van. A filmekkel szintén nincs gond, a full HD filmeket is szépen viszi a készülék. Ráadásul ezt kitehetjük egy kisebb ablakba, így akár mozizás közben is tudunk például böngészni.

Alcor Zest Q933RS bongeszes

A játékokkal vegyes a tapasztalat. Volt ami jól ment az Alcor Zest Q933RS készüléken, és volt ami nem annyira. Az egyszerűbb játékok persze szépen mennek, és a komolyabbak közül sincs gond a legtöbbel. Az NFS: Most Wanted és a N. O. V. A. 3 például hibátlanul futottak, de a Modern Combat 4 már eléggé szaggatott.

Alcor Zest Q933RS jatek

Két kamerát is kapott a tablet. Az első 0,3Mpx, a hátsó pedig 2Mpx felbontással rendelkezik. Ezek minősége nem túl jó, sok hasznukat tehát nem vesszük, esetleg az első kamerával el lehet szórakozni Skype-on. Kapunk még HDMI kimenetet, ami viszont néha jól jön, és persze megvan az elmaradhatatlan MicroSD bővítési lehetőség és az USB OTG funkció is, amivel például pendrive-ot is dughatunk a tabletre.

Alcor Zest Q933R csatlakozok

Egy hangszóróval rendelkezik az Alcor tablete, ami lehetne hangosabb is, de általános célokra megfelel. Az akkumulátor a gyári adatok szerint 7800mAh kapacitású. Ez reálisnak is tűnik, 4-5 óra folyamatos használatot simán kibír a készülék egy feltöltéssel.

Az Android 4.2-vel érkező Alcor Zest Q933RS (vagy Alcor Zest Q933R) kétféle változatban kapható. A 16Gb belső tárhellyel rendelkező verzió ára nagyjából 60 ezer Ft, a 32Gb-os pedig kicsit drágább. Szerintünk nem igazán érdemes a nagyobbat venni, mivel MicroSD-vel és pendrive-val valószínűleg nem leszünk hely szűkében. A tablet egyik fő vetélytársa a hasonló árban kapható WayteQ xTAB-100qcr, amit már korábban teszteltünk.

Alcor Zest Q933R tartozekok

Az Alcor Zest Q933RS tesztkészüléket az Expert Zrt. biztosította. Nyomj egy lájkot ha tetszett a cikk, vagy írd meg kommentben a véleményed! :)

2 hozzászólás

    • tabletvasarlas

      A felbontás tényleg fölöslegesen nagy. Ebbe az árba meg sajnos nem fér bele jobb hardver.

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<b>Töltsd ki a biztonsági mezőt is!</b> *