A Google november elején leplezte le a HTC által gyártott új Nexus 9 tabletét, ami több szempontból is egyedülálló lett.  Egyrészt ez az első Android 5.0 rendszerrel érkező táblagép, ráadásul a korábbi társaihoz képest egy sokkal minőségibb irányvonalat képvisel. 

Külsőleg egy viszonylag vékony, 8 mm-es kialakítást kapunk, ami miatt kifejezetten megkapó lett a Nexus 9. A kijelző 8.9 colos és 2048×1536 pixeles felbontással bír, ami kifejezetten éles képet biztosít. A panel típusa természetesen IPS, azaz szép színeket és kiváló betekintés szögeket kapunk.

nexus-9-3

A hardver szerepét egy 2.3 GHz-es Nvidia Tegra K1 processzort tölti be, ami ugyan csak kétmagos, ennek ellenére azonban brutális teljesítménnyel bír. Ehhez jön még 2 GB RAM és 16 vagy 32 GB-os belső tárhely is.

nexus-9-1

A hátlapon egy 8, az előlapon pedig egy 1.6 megapixeles kamera foglal helyet, ezek minősége nagyon jó az első tesztek alapján. A vékony kialakítás ellenére egy kifejezetten méretes, 6700 mAh-s akksi került beépítésre. és így a Nexus 9 közel nagyjából 10 óra folyamatos használatot bír ki, ha átlagos mértékben nyúzzuk, ami kiemelkedőnek számít.

A készülék a Play Áruházon keresztül vásárolható meg, a legolcsóbb 16 GB-os csak Wifi-s modell 399 dollárba, azaz átszámolva nagyjából 100 ezer Ft-ba kerül, de hazánkban sajnos még nem elérhető.

Nexus 9

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<b>Töltsd ki a biztonsági mezőt is!</b> *