Lenovo Yoga Tablet kiemelkedő akkuidővel

1

A Lenovo úgy gondolta, hogy nem kisebb sztárral, mint magával Ashton Kutcherrel fogja bemutatni legújabb Android 4.2.2-es alapú Yoga szériás tabletjeit, nevezetesen a Yoga Tablet 10-et és a Yoga Tablet 8-at.

lenovo_yogat02

A vállalat marketing vezetője David Roman nyilatkozatában nagy reményeket fűz az újdonsült termékmérnök munkásságához. Úgy vélik, nem pusztán a szórakoztató és filmes iparban felépített imázsával, hanem technikai szakértelmével is jócskán hozzájárul termékek sikeréhez. Főként a dizájn és a szoftveres vonalon látja el tanácsokkal Ashton a Lenovo műhelyét. Egyébként Kutchertől nem állnak távol a természettudományi területek, hiszen talán kevésbé ismeretes róla, de az iowai egyetem biokémikus-mérnöki szakának volt az egykori hallgatója.

lenovo yoga tablet

A készülék két különböző méretű kivitelben kapható, mégpedig 8 és 10 hüvelykes IPS megjelenítővel szerelve, melyek egyaránt 1280×800-as HD felbontásra képesek, amely ugyan a mai viszonylatban nem számít kiemelkedőnek, azonban ezt ellensúlyozza a termék mérsékelt árazása. A tablet egyik említésre méltó különlegessége, hogy a tervezőmérnökök kellemes és praktikus formatervvel rukkoltak elő. Ha a Yogat állítva vesszük kezünkbe, hengeres kialakítása kényelmes fogást biztosít. Az anyaghasználat is minőségi, ami alumínium és polikarbonát borítást jelent. A markolat alá kihajtható állványt szereltek, amely segítségével a készüléket lefektetve döntött állapotban, és állítva is használhatjuk. A vaskos markolat másik szerepe, hogy plusz helyet adjon a készülék egyik legnagyobb előnyét adó alkatrésznek, mégpedig a jókora kapacitású 6000mAh-ás, illetve 9000mAh-ás akkumulátornak, előbbi a 8-as Yogahoz jár, míg utóbbi a 10-esben feszít. A Lenovo szerint állandó netezéssel a Yoga 10 körülbelül 11 órát bír, míg a 8 hüvelykes kistestvére 13-at, HD videózással cirka 12 illetve 14 órát tölthetünk egyhuzamban a tablettal a kezünkben. Ha pedig e-book olvasásra szeretnénk használni a készüléket (amely 20%-os fényerőt jelent), akkor akár 19, vagy a kisebb képátlójú Yogaval 21 órán keresztül is bújhatjuk kedvenc könyvünk virtuális hasábjait.

lenovo_yogat-8-and-10

Szintén a felhasználó élményt hívatott növelni a készülékbe épített gazdag audio hangzást biztosító Dolby stereo hangszórók. Található még rajta egy 5 megapixeles hátlapi autofókuszos kamera, valamint az előlapon egy 1,6 Mpx-es. Természetesen a szokásos adatkapcsolati interfészek mind fellehetők a készülékben, úgymint a Wifi, Bluetooth 4.0, és a GPS, a GSM modul viszont alapból hiányzik belőle, bár lesz olyan modell is néhány régióban (feltehetőleg Ázsiában), amely 3G képes lesz. Most pedig térjünk is rá, hogy milyen hardvert rejt a borítás. A SoC esetében a MediaTek MTK 8125-re esett a választás, ez négy darab Cortex A7-es magot jelent, magonként 1,2 Ghz-re skálázva. Emellé társul még 1 Gb RAM. Láthatjuk tehát, hogy nem egy erőgép, azonban az árazás, üzemidő, dizájn úgy vélem kárpótol a középszerű hardver miatt, és az átlag felhasználó által használt alkalmazások nem is igen fogják megakasztani a tabletet. Háttértárból 16 Gb áll a rendelkezésünkre, ez azonban bővíthető microSD kártyával 64Gb-ig. Az eszköz USB OTG-t is tud, tehát megfelelő kábellel tölthetünk más eszközt is ha a Yogahoz csatlakoztatjuk. Arról, hogy külső HDD-t is képes-e ilyen módon kezelni, egyelőre nincsenek információink. A bluetooth billentyűzet hasznos eszköz lehet azok számára, akik a fizikai billentyűzetet részesítik előnyben a multitouch-os kijelzővel szemben, vagy azoknak is, akik nem szeretik a „mancsos” panel látványát.

lenovo_yogat_kd

Ami a készülék méreteit illeti, a 8 hüvelykes tablet 401 grammos és 213 x 144 x (3.0-7.3) milliméter, míg a nagytestvére 605 gramm és 261 x 180 x (3.0-8.1) milliméter.

A sokat emlegetett mérsékelt ár pedig megközelítőleg 249 illetve 299 dollár magasságában alakul, a méret függvényében természetesen, ami összességében nézve nagyon jó vételnek ígérkezik.

Végezetül pedig egy videó, amin Ashton Kutcher teszteli a tabletet abszolút hétköznapi szituációkban :), nézzétek meg hogyan teljesít!

Egy hozzászólás

  1. Szkeptikus

    Egyáltalán nem baráti az árazása. Valami idióta 126 rugóra állította be az árát ennek az igen csak középszerű 10″-os tabletnek. Ha csak ezt árulná, valószínűleg éhen halna, mert így nem sok fog fogyni belőle.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<b>Töltsd ki a biztonsági mezőt is!</b> *