Bemutatták a WayteQ xTAB 9-et!

WayteQ xTAB 9 néven mutatkozott be a cég legújabb tablete, ami az xTAB 100QCR-t hivatott leváltani. Míg az előd egy 9.7 colos retina felbontású kijelzővel rendelkezett, addig az új készülék valamivel kisebb, 9 colos Full HD kijelzővel bír.  A legszembetűnőbb változás mégis a képarány lesz, mivel az xTAB 9 már szélesvásznú lesz, azaz 16:9-es. 

A WayteQ xTAB 9 tehát egy 9 colos 1920×1280 pixeles kijelzővel jön, amiben PLS panel teljesít szolgálatot. A színek és a betekintési szögek miatt nem kell aggódni, mivel ez hasonlóan jó képet biztosít, mint az IPS-ek. A tablet méretei átlagosnak mondhatók, a pontos kiterjedése 233 x 153 x 9 mm, a súlya pedig kb. 475 gramm. Ezzel jóval könnyebb a 640 grammos elődjénél, ami mindenképpen jó hír.

WayteQ-xTAB-9-2

A hardverre sem lehet panasz mivel a már jól ismert Rockchip RK3188-as chipset hajtja a készüléket, ami négy darab 1.8GHz-es processzormagjával és Mali-400MP4-es GPU-jával korrekt teljesítményt nyújt. Teljesen akadásmentes működésre, böngészésre számíthatunk, és még a komolyabb 3D-s játékokkal sem lesz probléma nagy valószínűséggel. Jó hír még a 2GB RAM, aminél többet nem is kívánhatunk, és a 8GB-os beépített memória is elég lehet, de ez akár bővíthető is MicroSD memóriakártyával.

WayteQ-xTAB-9-1

Van egy 5 megapixeles autofókuszos hátlapi, és egy 2 megapixeles előlapi kamera is. Ezek minőségérő egyelőre nem tudunk nyilatkozni, de egy tablet nem is fényképezésre való. Kapunk még Micro HDMI és USB OTG kimenetet is, mindkettő nagyon hasznos tud lenni bizonyos esetekben. Az akkumulátor kapacitása 5200mAh, amivel reméljük, hogy egy 5 óra átlagos használati idő kihozható majd.

WayteQ xTAB 9 oldal

WayteQ xTAB 9 gyárilag Android 4.2-vel jön, és várhatóan 55 ezer Ft-os áron lesz majd kapható, de a pontos megjelenési dátum még nem ismert.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<b>Töltsd ki a biztonsági mezőt is!</b> *