Jönnek a Samsung GALAXY Tab S tabletek

Még az év felénél sem járunk, de 7 tabletet máris bemutatott a Samsung, és itt nem állnak meg. Hamarosan jönnek a brutális GALAXY Tab S táblagépek, amik az abszolút csúcskategóriát képviselik majd.

galaxy-tab-s-10-5.jpg

A Galaxy Tab S sorozat tagjai két méretben jönnek, a kisebbik változat 8.4, a nagyobbik pedig 10.5 colos lesz. Ez még nem annyira érdekes, de a kijelző típusa már annál inkább, mivel mindkettő az eddigi legnagyobb felbontású SuperAMOLED panelt kapja meg 2560×1600 képponttal. Jó eséllyel tehát ezek lesznek az eddigi legszebb kijelzők, amit tableben láttunk.

A hatalmas felbontáshoz hardver is kell, de ez nem lesz probléma, mivel a Samsung saját 8 magos Exynos 5 (5420) chipsete fogja hajtani a táblagépeket. Ez úgy épül fel, hogy van benne négy erősebb 1.9GHz-es Cortex-A15-ös processzormag, és négy 1.3GHz-es Cortex-A7-es, ami energiatakarékosabb. A grafikai számításokért a 6 magos Mali-T628 GPU felel, így tehát nem kétséges, hogy egy igazi szörnyeteget kapunk, ha a teljesítményről van szó. A 3GB RAM pedig csak hab a tortán.

Az alábbi képernyőképről leolvasható, hogy 35 ezer pont felett teljesít a tablet az Antutu tesztben, ami nagyon jónak számít még a jelenlegi többi csúcskészülék között is.

GALAXYTabS_Antutu-01

Két kamerát is kapunk, amikből a hátsó 8, az elülső pedig 2.1 megapixeles lesz. Érdekesség még, hogy ezek a készülékek lesznek a Samsung első ujjlenyomat olvasóval felszerelt táblagépei, és ez sok extra biztonsági funkciót tesz majd lehetővé. A design nagyon fog hasonlítani a Galaxy Tab 4 tabletekéhez, de a kijelző körüli keret sokkal vékonyabb lesz, ami összességében kompaktabb kivitelt tesz lehetővé.

galaxy tab s 8.4

GALAXY Tab S 8.4 – akár ilyen is lehet!

Az Android 4.4.2-es szoftverrel érkező tabletek négy változatban jönnek, azaz mindkét méretből kétféle lesz:

  • Samsung Galaxy Tab S 8.4-inch Wi-Fi (SM-T700)
  • Samsung Galaxy Tab S 8.4-inch LTE (SM-T705)
  • Samsung Galaxy Tab S 10.5-inch Wi-Fi (SM-T800)
  • Samsung Galaxy Tab S 10.5-inch LTE (SM-T805)

Sammobile

Címkék

A szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<b>Töltsd ki a biztonsági mezőt is!</b> *