Jön az új olcsó Kindle Fire HD

1

A tavaly megjelent Kindle Fire HD frissített változatát mutatta be az Amazon. A specifikáció csak kismértékben változott, de az új verzió árát jelentősen lecsökkentették 199$-ról egészen 139$-ra. Ez átszámolva még 30 ezer Ft sincs, így komoly esélyekkel indul a tablet az alsó-közép kategóriában.

amazon_kindle_fire_hd_2013

Nézzük, hogy mit is tud ez az új tablet: a kijelző nem változik, azaz marad a 7 colos 1280×800 pixeles IPS megjelenítő, ami a korábbi Nexus 7-tel, vagy az új Asus Memo Pad HD 7-tel van párban. A processzor pontos típusát még nem lehet tudni, de kicsit erősebb lesz mint a tavalyi Kindle Fire HD, mivel az órajel 1,2GHz-ről 1,5GHz-re nő.

A tablet az Amazon saját szoftverét fogja futtatni, ami az Android 4.2.2 alapokra épülő Fire OS 3.0 “Mojito”. A specifikációkat elnézve bőven a Nexus 7 alatt helyezkedik el az új Kindle Fire HD, de 139 dolláros árával jóval olcsóbb is lesz nála, így jelentős sikerekre számíthat. Előrendeléseket már fel lehet venni a tabletre, és a kiszállítás október elején kezdődik Amerikában. A Magyarországi megjelenésről egyelőre még nincs információ.

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<b>Töltsd ki a biztonsági mezőt is!</b> *