Olyan olcsó tabletet keresel, ami kompakt mérettel, saját 3G-s SIM foglalattal, valamint beépített GPS vevővel is rendelkezik? Az Overmax Qualcore 7020 3G pont ilyen, és már 30 ezer Ft alatti áron is beszerezhető. De vajon megéri a tablet az árát? Tesztünkből remélhetőleg kiderül!

Kezdjük is mindjárt a külsőségekkel. A Overmax Qualcore 7020 3G egy 7 colos táblagép, és a kategóriájában átlagosnak mondható 190 x 108 x 10 mm-es méretekkel rendelkezik. A készülék fogásra kellemes, nem túl nehéz (kb. 300 gramm), és az elkeskenyedő oldalaknak hála nem is tűnik túlzottan vastagnak.

Overmax-Qualcore-7020 front

Az előlap nagy részét a 7 colos panel foglalja el, amit egy átlagos vastagságú keret vesz körbe. A kijelző fölött találjuk a beszédhangszórót és egy kamerát, más nem is igazán van az előlapon.

Overmax-Qualcore-7020 gombok

A tablet jobb oldalán van a bekacsoló gomb, illetve a hangerő gombok, ezek alatt pedig egy kis mikrofont is találunk. A felső oldalra a micro USB portot, valamint az audio csatlakozót helyezték a mérnökök, a készülék többi szélén pedig nincs más.

Overmax-Qualcore-7020 portok

A hátlapra elég sok minden került. Felül van egy kamera és egy LED villanó, lentebb pedig az Overmax felirat. Alul van még egy hangszóró, és némi egyéb írás.

Overmax-Qualcore-7020 hatlap-2

A hátlap felső része (ahol a kamera van) lepattintható, itt találjuk a két SIM-kártya foglalatot, valamint a microSD foglalatot.

Most pedig nézzük meg jobban a kijelzőt. Mint már említettem, egy 7 colos panelről van szó, ami TN technológiára épül. Ez szemből nézve elfogadható látványt nyújt, ha azonban valamilyen szögből tekintünk a megjelenítőre, akkor sokat romlik a minőség.

Overmax-Qualcore-7020 kijelzo

A felbontással szerencsére meg lehetünk elégedve, hiszen 1024×600 képpontot kapunk, ami ebben az árkategóriában jónak mondható.

Overmax-Qualcore-7020 kijelzo-2

Érdemes a hardverről is szót ejteni. Az Overmax Qualcore 7020 3G-t a MediaTek MTK8312-es chipset hajtja, ami egy kétmagos, 1.2 GHz-es processzort jelent. Ez ugyan nem egy erőgép, de azért teszi a dolgát, és szerencsére 1 GB RAM került mellé, ami jó hatással van a sebességre.

overmax-7020-antutu overmax-7020-antutu-2

A menürendszer viszonylag gyorsnak mondható, csak kisebb megakadások vannak néha, és az alkalmazások is remekül futnak. Komolyabb játékokkal már nem bírna el a kütyü, de az olyanok, mint például az Angry Birds, még simán mennek, azaz nem kell lemondanunk a szórakozásról.

overmax-7020-jatek

A filmeket is szépen viszi a tablet, és a HD felbontás sem jelent gondot neki. A böngészés szintén jól működik, az oldalak viszonylag gyorsan betöltődnek megfelelő internetkapcsolat esetén, és a YouTube videók is akadásmentesen visszajátszhatók.

overmax-7020-bongeszes

A szoftver szerepét a viszonylag frissnek számító Android 4.4.2 KitKat tölti be, ami egy módosítatlan, gyári rendszer, azaz kevés a fölösleges sallang benne. Persze néhány előre telepített alkalmazást azért kapunk, de ezek még jól is jöhetnek.

Az értesítések és a gyorskapcsolók a megszokott módon működnek (a felső sávot kell lehúzni), teljes értékű telefon és SMS funkciókat is kapunk, a beállításoknál pedig minden fontos opciót megtalálunk, amire szükségünk lehet.

A kamerákról nem érdemes sokat beszélni, hiszen ezek minősége kifejezetten gyenge. A hátlapi szenzor 2 megapixeles, és egy LED segédfény is jár hozzá, de az autofókusz sajnos kimaradt. Komoly képeket ezzel nem fogunk készíteni, maximum végszükség esetén vehetjük hasznát.

Overmax-Qualcore-7020 kamera

Az előlapi kamera VGA, azaz 640×480 pixeles képeket készít, és a minőség szintén nem túl jó, de videóchatnél azért hasznát vehetjük.

Az Overmax Qualcore 7020 3G-be egy 2500 mAh-s akkumulátor szereltek, ami nem túlzottan nagy, de a készülék szerencsére nem is fogyaszt túlságosan sokat. Így összességében átlagos üzemidőre számíthatunk, ami azt jelenti, hogy egy töltéssel kb. 3-4 óra folyamatos filmnézés vagy böngészés hozható ki a tabletből.

Összefoglaló

Az Overmax Qualcore 7020 3G egy kifejezetten olcsó táblagép, hiszen már 27 ezer Ft körüli áron beszerezhető. Ezért az összegért nem várhatunk szupergyors hardvert vagy szemet gyönyörködtető kijelzőt, de az Overmax táblagépe azért nem vallott szégyent. Ami nagyon tetszett, hogy a készülékbe SIM kártya helyezhető (akár kettő is!), és így nem vagyunk Wifi-hez kötve, bárhonnan elérhetjük az internetet, akár út közben is. A GPS vevő szintén hasznos, hiszen így navigálásra is használható a tablet.

Összességében tehát azoknak lehet jó vétel ez a tablet, akik egy könnyen hordozható, internetezésre, navigációra, esetleg játékra vagy filmnézésre alkalmas eszközt szeretnének vásárolni 30 ezer Ft alatt.

Overmax-Qualcore-7020 doboz
7.6 Tetszett

Design 9
Kijelző 6
Hardver 6
Szoftver 9
Akkumulátor 7.5
Ár/érték 8.5

Címkék

A szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<b>Töltsd ki a biztonsági mezőt is!</b> *