Karácsonyi tablet ajánló 2014!

Hamarosan itt a karácsony, és valószínűleg sokan szeretnének meglepni magukat vagy egy családtagjukat egy ilyen remek kis eszközzel. A választék azonban hatalmas, temérdek márka és típus létezik, szinte lehetetlennek tűnik jó döntést hozni.

Jelen cikkünkben egy kis segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, akik elveszettnek érzik magukat a táblagépek hazai kínálatában. Az összes lehetőséget sajnos mi sem tudjuk sorra venni, de kerestünk pár jó ajánlatot, amik most nagyon megérik az árukat.

Túlzottan olcsón ne akarjunk tabletet venni, hiszen csodák nincsenek, de 30 ezer Ft környékén már egész jó gépeket kani. Ilyen például az Alcor Access Q787I, ami egy négymagos processzorral bír, a kijelzője pedig 7 colos, 1024×600 pixeles, ráadásul IPS panelt használ. A tabletben van 3G-támogatás és GPS is, azaz a maga kategóriájában egy full extrás készülékről van szó.

Alcor-Access-Q787I

Van hasonló tudású tablete a WayteQ-nek is, ami xTAB-7X Quad néven fut, ez is korrekt készülék, és szintén 30 ezer Ft-os áron szerezhető be.

 

40 ezer Ft környékén talán az Asus MeMoPad HD 7 a legjobb vétel. Ezt is egy négymagos processzor hajtja, a 7 colos kijelzője azonban már nagyobb, 1280×800 pixeles felbontást kapott. A 3G-ről és a GPS-ről sajnos le kell mondanunk, de cserében egy rendkívül hosszú üzemidőt kapunk, hiszen akár 10 óra folyamatos használatot is kibír a tablet egy töltéssel.

asus memopad hd7 akció

 

Ha kevésnek találjuk a 7 colos méretet, akkor jó választás lehet a nagyobb méretű Overmax SteelCore 1010 3G, ami már 50 ezer Ft alatt is beszerezhető, és ehhez képest elég sok mindent tud. A kijelzője 10 colos, aminek a felbontása 1280×800 képpont, a panel típusa pedig természetesen IPS. A négymagos processzorhoz 1 GB RAM és 16 GB beépített tárhely tartozik, ezen kívül pedig kapunk még GPS-t, SIM-foglalatot és más extrákat is.

overmax-steelcore-1010-3g

 

Ha egy igazán komoly táblagépre vágyunk, akkor jó választás lehet a Pipo P8 is, ami jelenleg 77.900 Ft-ért szerezhető be a Ping Digital-nál, egy éves teljes körű garanciával és támogatással. Egy 7.9 colos, retina felbontású készülékről van szó, ami szinte mindent tud, amit csak el lehet képzelni. Szupergyors hardver, 2 GB RAM, 16 GB tárhely (de van 32 GB-os változat is), 3G-támogatás, GPS, valamint egész korrekt kamerák elől és hátul is.

pipo-p8-3g-tablet-09

 

És végül egy kis bónusz! Ha nem tudunk dönteni okostelefon és tablet között, akkor erre is van megoldás. A 6.44 colos Full HD kijelzővel ellátott Pipo T8 egy igazi köztes készülék, ami egy mobilt és egy táblagépet is kivált. Az eszköz minden szempontból brutális tulajdonságokkal bír: erős 8 magos processzor, 2 GB RAM, 32 GB tárhely bővítési lehetőséggel, dupla SIM foglalat, valamint egy 13 és egy 2 megapixeles kamera. Ez persze csak a lényeg, ennél jóval többet tud a Pipo T8, ami 79.900 74.900 Ft-ért szerezhető be a Ping Digital oldalán.

pipo-t8

Igyekeztünk komolyabb, jó ár-érték arányú készülékeket bemutatni. Persze ennél jóval nagyobb a választék, és sok más, jó táblagép létezik. Nagyon megérik még az árukat a Nexus 7 táblagépek, de érdemes átböngészni a WayteQ, Alcor vagy Overmax teljes kínálatát is. Jó támpont lehet a tavalyi ajánlónk is, bár abból már nem minden aktuális. Ha pedig nagyon az alapok érdekelnek, akkor olvasd át a tablet vásárlási útmutatónkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<b>Töltsd ki a biztonsági mezőt is!</b> *